fbpx

Aim The Market

Stripe Malaysia: 3 Perubahan Besar Yang Akan Berlaku Di 2019!

Share on facebook
Share on twitter
Stripe ialah pesaing terbesar untuk Paypal kalau anda buat bisnes skala international!

Baru-baru ni ada dengar kan tentang Stripe dah available di Malaysia?

Mungkin lah anda tak tahu apa benda Stripe ni?

Kalau anda ada bisnes yang gunakan market luar negara, WAJIB baca post ni!

Stripe ialah satu payment gateway yang bolehkan kita buat transaksi ke luar negara.

Pernah dengar Paypal kan?

Stripe ni lebih kurang sama je dengan Paypal.

Tapi, ada lah beberapa kebaikkan Stripe kalua dibanding dengan Paypal ni

Saya akan buat review in-depth lepas ni inshaAllah

Buat masa ni, anda boleh rujuk blog Merchant Maverick untuk dapatkan gambaran awal.

Tapi, ada beberapa perubahan kepada market Malaysia yang saya anggarkan.

1. Lebih ramai akan mulakan bisnes market luar

stripe international

Sebelum ni ramai yang tak suka gunakan Paypal atas sebab tertentu

Dengan adanya Stripe ni, ramai akan mula buat bisnes dengan orang luar.

Baik ke buruk perkara ni?

Saya Cuma nak sentuh yang baik.

Baiknya kita akan lebih bersaing dengan orang-orang luar.

Dapatlah harumkan nama negara hehe

2. Orang akan mula bisnes macam cendawan

stripe

Kalau and baca post ni dan belum sedar something, saya akan explain sekarang.

Bila ramai beralih ke market luar, siapa yang nak tolong market dalam?

Sebab itu bila ramai beralih ke market luar, lebih ramai akan mulakan bisnes!

Dan benda ni sangat bagus!

Sebabnya kita kena sedar, entrepreneurship ni sangat bagus untuk minda dan jasmani.

Bila makin ramai yang register dengan Stripe Malaysia, persaingan yang sihat akan berlaku.

3. Website dan SEO berkembang pesat!

SEO malaysia

Kalau nak gunakan Stripe, mesti ada website.

Bila ada website, WAJIB perlukan SEO. Betul tak?

Jadi apa maksud semua ni? Siapa yang untung?

Yang untung ialah orang yang buat servis SEO dan website!

Bila ada demand, kena lah ada supply.

Mula lah belajar coding ke wordpress ke dan offer servis-servis ni.

Itulah antara 3 perubahan yang akan kita rasa dengan adanya Stripe ni.

(Nota: Kalau anda belum download ebook percuma saya, boleh download di sini.)

stripe-malaysia-3-perubahan-besar-yang-akan-berlaku-di-2019-aim-the-market